Communicatieaanpak
Naast ons doorgedreven stakeholdermanagement is ook communicatie een van de belangrijke pijlers waarop de kracht van De Werkvennootschap steunt. Als we participatie willen aanmoedigen en ondersteunen, is het belangrijk dat er eerst gecommuniceerd wordt.
We geven alle projecten een eigen merkidentiteit, zodat we kunnen communiceren vanuit het project. Elk project heeft zo een eigen logo, website en huisstijl. De herkenbaarheid van de projecten stijgt hierdoor, zodat we efficiënter en duidelijker kunnen communiceren.
We zetten in op de nieuwe media en proberen mee te zijn met de laatste communicatieve trends naast de klassieke kanalen. Het belang van analoge communicatiemiddelen blijft – zelfs in dit digitaal tijdperk – erg groot. Daarom investeren we vaak in huis-aan-huisbedeelde communicatieacties, zoals een krant, folder, postkaart of bewonersbrief. In 2020 alleen al verspreidden we meer dan 350.000 Werken aan de Ring-kranten, en 155.000 folders en bewonersbrieven.
Natuurlijk werd door de coronacrisis het gebruik van digitale kanalen enorm belangrijk. De klassieke infoavond – waarvan we er in 2019 nog zo’n vijftig organiseerden – werd vervangen door livestreams en Q&A-video’s. Meer dan ook maakten we ook zelf video’s die de projecten uit de doeken doen, en gingen we verder bouwen op onze aanwezigheid op sociale media.
“De klassieke infoavond kon in 2020 niet georganiseerd worden. Daarom zijn we massaal beginnen inzetten op livestreams, Q&A-video’s en onze aanwezigheid op sociale media.”
Of het nu analoog of digitaal gebeurt, we willen de dialoog aangaan met de burger. We geloven rotsvast dat participatie leidt tot betere projecten. We stellen ons transparant op, we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We proberen de grote en complexe projecten in mensentaal met alle belanghebbenden te bespreken, en we luisteren naar alle ideeën, opmerkingen en bezwaren.