Categorie: dwv in cijfers

De Werkvennootschap in cijfers

Financiële middelen

De Werkvennootschap ontvangt jaarlijks een dotatie van de Vlaamse overheid voor haar algemene werking en financiering van de investeringen in infrastructuurwerken.

De Werkvennootschap is aangeduid als projectvennootschap die zich focust op realisatie van complexe infrastructuurprojecten inclusief het flankerend beleid. Bij de oplevering van de infrastructuurwerken worden de activa overgedragen naar de rechtspersonen die verder het beheer op zich zullen nemen. In 2020 heeft De Werkvennootschap 51,7 miljoen euro geïnvesteerd in studies, innames en infrastructuurwerken.

Bij de oplevering van de infrastructuurwerken worden met oog op de overdracht de activa overgedragen aan de rechtspersonen die verder het beheer op zich zullen nemen.
— Anneleen Schutijzer -Financieel Manager

Omgevingsvergunningen 2020

In 2020 werden 15 omgevingsvergunningen behaald:

ogmevingsvergunning-20.jpg

Bestekken aanbesteed en vergund 2020

2020 was een bedrijvig jaar, niet alleen voor het indienen en behalen van omgevingsvergunningen. Want ook heel wat bestekken voor studies en werken werden in de markt geplaatst. Voor werken op het terrein werden in 2020 
9 aanbestedingen gesloten: 

aanbesteding-20-21.jpg

Dat resulteert in 234,3 miljoen euro aangegane verbintenissen in 2020 (vastleggingen in overheidsbegroting) voor investeringen in studies en werken, waarvan maar liefst 53,2 miljoen voor fietsinvesteringen.  

Europese subsidie

In 2020 werden Europese subsidies bekomen die zullen bijdragen tot de financiering van onderstaande 7 Hoppinpunten, goed voor 3,3 miljoen euro:

- Hoppinpunt Vilvoorde 

- Hoppinpunt  Asse

- Hoppinpunt Sint-Genesius-Rode

- Hoppinpunt Wezembeek-Oppem

- Hoppinpunt Weerde 

- Hoppinpunt Haacht